Výcvikový víkend

15.05.2009 08:24

Ve dnech 8-10 května jsme s fenkama pracovně vycestovali na výcvikový výkend na hotelu Amerika u Velkého Meziříčí. Na místo jsme dojely i s Terkou kolem půl druhé v pátek odpoledne. Na hotelu už na nás čekala Gabka s paní Pavlíčkovou, která měla již ten večer velmi zajímavou přednášku o Bachových květech. S paní Pavlíčkouvou jsme pak kždé dopoledna absolvovali procházku kolem rybníků. Ubytovali jsme se na pokoj ve stejném složení, převlékli jsme se a vydali se s holkama na první průzkum zdejších terénů. Našli jsme překrásnou velikánskou louku na stopy, zjistili že je tu spousta rybníků a zejména spousta leklých ryb na jejich březích a pomaličku jsme se vraceli zpět. V čtyři hodinky bylo uvítání, kde jsme se představili, rozdělili do skupin a domluvili se na ranní stopy. Následovala hodinka cvičení.  Pak jsem si vzala ještě já svoje holky na poslušnosti, ale jen krátké, protože cestování není zrovna ideální příprava a navíc nás čekal náročný víkend. Večeře, obsluha a celý hotel byli skvělí. Míchané nápoje jaké si jen vzpomenete.

Stopaři měli sraz v sobotu ráno hned v sedm hodin před hotelem...mé obavy, že tam budu sama, se nevyplnili ani v nejmenším...Byla nás opravdu spousta....Většina lií se stopamy začínala, takže louka byla značně počtverečkovaná...Nakone cjsme našlápla Lele 75 Kroků s jedním obloučkem a Heluce cca 180 kroků se dvěma lomy a předmětem na konci...Lela šla výborně, Hesa takový ten její normální standard.... Pak následovala snídaně a dopolední poslušnosti se protáhly až ke druhé hodině odpoledne...Pak jsme opět vytáhla svoje holky na kousek poslušnosti... Pak jsme se vydali na delší vycházku a koupání v přilehlých rybních. Odpoledne jsme byli na individuálních hodinkách a dali jsme si malou soutěž a nejrychlejšího  psa Ameriky. Já s holkama jsem bahužel nemohla závodit, protože by to prý  bylo nespravedlivé.....Večer hned po večeři jsem se pokusila o dvě přednášky...Náročny program se předepsal na tom, že sobotní večer byl o mnoho kratší a ve značně zúženém okruhu lidí..

Nedělní ráno se opět neslo ve znamení stop- Hesa šla svou první cizí stopu a tak krásně ještě nikdy nešla, Leliska měla 100 kroků a také moc pěkně, jen líta jak šílená, dopoledních poslušností- s jednou skupinkou jsem vzala i Lelisku...následně se Lela pokusila stát se labradorem a hodinu  a půl plavala v rybníku za klacíkama. Odpolední soutěž o páníčka Šikulku- tu vyhrála Hanka s Avou, kteým jsem to hrozně moc přála..Po obědě následovl odjezd domů....

Tak se těším na další fajn výkedny a tábory...